top of page

SORTEREN - RECUPEREREN - RECYCLEREN

VEEL AFVALSTOFFEN KUNNEN MITS EEN GOEDE SORTERING PERFECT TOT NIEUWE GRONDSTOFFEN GERECYCLEERD WORDEN.

SORTEREN

Een goede bronsortering is een belangrijke stap om tot een efficiënte recyclage van uw afvalstoffen te komen. Monostromen worden dan ook rechtstreeks naar diverse erkende recyclage- en verwerkingscentra afgevoerd.

RECUPEREREN

De gemengde afvalstromen worden in onze sorteerhal voorgesorteerd waarbij we zo veel mogelijk recycleerbare afvalstoffen proberen te recupereren. Naast de klassieke stromen (hout, metaal, karton,..) worden ook bijna alle kunststoffen uit het gemengde afval gerecupereerd. Dit zijn bijzonder waardevolle materialen die perfect tot nieuwe kunststoffen kunnen worden omgezet.

RECYCLAGE

We beschikken over een eigen volautomatische balenpers waarmee we volop inzetten op de recyclage van kunststoffolies. De folies worden op kwaliteit gesorteerd en in balen geperst. Deze balen worden afgevoerd naar recyclagebedrijven in binnen- en buitenland waar de folies tot nieuwe grondstoffen verwerkt worden.

VAL-I-PAC

Val-I-Pac is een organisatie die tot doel heeft de inzameling van bedrijfsmatig verpakkingsafval zoals kunststof, karton en hout te stimuleren. Dit gebeurt door premies, didactisch materiaal en diverse info. Als erkend Val-I-Pac operator kunnen wij u dan ook bijstaan om de selectieve inzameling van uw verpakkingsafval op te starten of op punt te stellen. Indien dit correct gebeurt, staan wij ook in voor de aanvraag van uw recyclage- en/of containerpremies.

Recyclage van papier, karton, folie en plastiek in regio Waregem, Deinze, Harelbeke, Deerlijk, Anzegem, Kruishoutem, Zulte, Wielsbeke, Sint-Martens-Latem, De Pinte, Kortrijk, Eke, Nazareth

bottom of page