top of page
  • Wyffels

Tips: zo voorkom je schade aan de bestrating

Waar moet je op letten als je een container gaat plaatsen?

Een container plaatsen is niet zonder risico op schade aan de bestrating. Zo is een container zwaar (ook als hij leeg is) en moet hij ook weer opgehaald worden. Voorkom schade aan de bestrating door eerst te bedenken waar de container komt te staan. Kan de container op gemeentegrond staan? Kies hier dan voor. Overleg wel met de gemeente of hier een vergunning voor nodig is.


Komt de container op je eigen grond te staan? Controleer dan of de tegels dik genoeg zijn (minimaal zeven centimeter) en of er zand onder de tegels ligt. Kies altijd voor een stuk grond waar de tegels zo recht mogelijk liggen en waar opsluitbanden rond de bestrating is geplaatst. Uiteraard is het ook een optie om de container op een stuk gras of zand te laten plaatsen.


Eventuele schade kan niet verhaald worden op Containerdienst Wyffels.


Overleg met de containerdienst

Zodra je een geschikte plek hebt gevonden, is het verstandig om te overleggen met degene die de container komt plaatsen. Deze persoon heeft vaak meer ervaring en kan beter inschatten of de tegels bestand zijn tegen het gewicht. Zodra de container is neergezet, is het wellicht noodzakelijk om steunpoten te plaatsen. Houd hier vooraf rekening mee qua ruimte.


Is het tijd om de container te gaan vullen? Probeer het gewicht dan zo goed mogelijk te verdelen. Zo voorkom je dat een deel van de container te zwaar wordt en de tegels alsnog breken. Laat tot slot de plaatsing én het ophalen van de container door een professionele partij uitvoeren. Zo weet je zeker dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd, je wordt voorzien van een passend advies én de kans op schade verkleint. Bij Containerdienst Wyffels uit Waregem bieden we je graag een helpende hand. Ons deskundige en enthousiaste team staat voor je klaar.


Wil je meer weten over de plaatsing van een container? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

57 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page